Jediný rozdíl mezi běžnou a bio zeleninou je ten, že bio zelenina se hnojí v noci, ale stejnými sajrajty, jako ta běžná. Ale protože přesčasovou práci v nočních hodinách je nutno lépe zaplatit, je bio zelenina dražší. A pokud chci kvalitní potraviny za přiměřenou cenu, je jediné řešení; bývalá NDR.
Asi jak kde, ale nějaký organizátor pražských farmářských trhů se nechal slyšet, že na trhy pustí jen potraviny v minimálně BIO kvalitě.
Na druhou stranu asi ta osoba vůbec netušila, o čem mluví, protože BIO s kvalitou nijak nesouvisí (i shnilý šmejd může být BIO). BIO je označení způsobu produkce, nikolivěk kvality, a míchání těchto dvou věci dohromady je ukázka demagogie jak vyšité.
Obvykle neváhám a kupuji biopotraviny, protože mám jemný čich i chuť a bio kuře nebo ovoce a zelenina prostě chutná úplně nesrovnatelně lépe!! Maso voní!! Nedávno jsem koupila z nouze hluboce zmrazené kuřecí bůhvíco, tvrdé jako kámen, asi křídla nebo nohy- bylo to v maďarském supermarketu. Když jsem to kuřecí uvařila, chutnalo a vonělo mnohem líp než čerstvé, co kupuji tady!! Byla to chuť, kterou si pamatuji z dřívější doby, před nástupem dryjáčnického kapitalismu. :-)
Osobně zastávám názor, že kdo odsuzuje BIO potraviny, pravděpodobně je ani nikdy neochutnal, nikdy s nimi nevařil.
Zvláště u masa je tento rozdíl tak markantní! Stačí si koupit balení BIO kuřecí řízků o běžné velikosti a ve finále z něj máte mnohem více masa, než z běžných řízků. Kromě toho, že na něm není pomalu ani co ořezávat, se nesmrskne jako běžné kuřecí, maso je pevné a prostě na první pohled i ochutnání zdravé.
Rozdíl poznávám i u zeleniny, mléčných výrobků (opět obrovský rozdíl) a dokonce i u BIO ovesných vloček, které si každé ráno vařím.