S angínovníkem mám špatné zkušenosti, mě ani nikomu z okolí nepomohl. Ano, po rozžvýkání v krku pálí, ale to je asi tak všechno. Jednou se mi po něm i začínající nachlazení dost podstatně zhoršilo. Ovšem má nádherný květ.
Jiná kapitola je tolik vychvalovaná stevie. Ví někdo vůbec jak jí používat? Ano, když list žvýkám má nasládlou chuť, ale když jsem jí přídával do nápojů nebo jí zkoušel osladit cheescake (tj. rozmixoval jsem listy do chees-hmoty), tak jsem žádnou chuť skoro necítiů... Vařit v alkoholu jsem jí nezkoušel (jak jsem se dočetl na Internetu), prodejci většinou také netuší, jen ví, že list chutná sladce...
Dobrý den, existuje řada výrobků ze stévie a již vyextrahovaného glykosidu, který se prodává ve formě bílého prášku, sladicích tablet nebo sladkého roztoku a je to určeno již k přímému používání. Listy se pokud vím používají spíše sušené a dá se z nich připravit sladký odvar, podobně jako se připravuje čaj.