Vlákno názorů k článku Proč jíst sóju? od Jiří - Článek například nezmiňuje názory, že evropská populace (na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2017 13:30

    Jiří

    Článek například nezmiňuje názory, že evropská populace (na rozdíl od asijské) není na konzumaci sóji geneticky stavěna a tak sója může u nás být zdrojem alergií i různých dalších problémů. Možná má ale pravdu kuchař Vaněk, který tvrdí, že „neexistují nezdravé potraviny, ale jen nezdravá množství“. A to platí jak o sóje, tak o masu. Inu, všeho s mírou.

  • 29. 3. 2017 9:52

    thr

    Asi tak, podobných odlišností mezi rasami je spousta, bohužel se to kvůli šílenství politické korektnosti nesluší říkat.
    Zrovna sója je pro většinu původních Evropanů vysloveně svinstvo, hodně jde právě o vznik alergií. Tady bych nepoužil pojem "existují názory", tohle beru za poměrně prokázané. Naopak asiati jsou na ni přizpůsobení lépe, zase ale například vesměs nezvládají kravské mléko. Podobné odlišnosti mezi národy mi přijdou celkem logické a pochopitelné a není od věci to více respektovat.

    Bohužel se do stravy v Evropě dostává sója tak jako tak ve formě různých příměsí a vyhnout se jí je problém, jíst ji ale ještě navíc samostatně už by mi přišlo jako slušná absurdita :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).