Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč řetězce neplatí zákazníkům za to, že používají samoobslužné pokladny od vevuna - V mém bydlišti je samoobslužná pokladna v Kauflandu....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2024 8:11

    vevuna

    V mém bydlišti je samoobslužná pokladna v Kauflandu. Mě naprosto vyhovuje. Nemusím stát ve frontě u pokladny, nikdo přede mnou nezdržuje hledáním peněženky, lístku na odpočet lahví, platební karty nebo vzpomínání na PIN. Nakoupím, jdu k samopokladně, odpípám zboží, najdu kusovou zeleninu nebo pečivo, když kupuji pivo nebo jiný alkohol požádám obsluhu o ověření věku. Uplatním si odpočet lahví, případně lístku z použití WC, zaplatím kartou, vezmu si své zboží a odcházím. Domnívám se, že tyto činnosti zvládne i cvičený foxteriér. Nechápu, proč se v článku domníváte, že lidé starší 60 toto nezvládnou. Jednou se vyskytl problémek - kupovala jsem hrnkovou kytku a tam se potom liší hmotnost - buď je kytka hodně nebo méně zalitá. Přístroj pípnul, ale obsluha to dořešila. Abych mohla odejít, musím prokázat, že jsem zaplatila - přístroj ověří kód na účtence. Všechno funguje. Je to důmyslné zařízení, kontroluje váhu, aby si někdo nevzal třeba dražší chleba a účtoval si některý levnější.

  • 7. 3. 2024 10:57

    Kateřina Čepelíková

    Dobrý den, v textu je uvedeno, že tyto pokladny lidé 60+ využívají méně, ne, že to nezvládnou. Vycházíme přitom z výzkumu agentury STEM/MARK, jak je uvedeno v úvodu článku. Podrobné info o průzkumu najdete v navazujícím textu z téhož dne.

  • 12. 3. 2024 18:25

    BobTheBuilder

    V Kauflandu mám nejraději nákup s tou pistolí. Zboží dávám do tašek vložených ve vozíku, u pokladny jen pípnu pistolí, pípnu kartou a je to. Tašky pak jen přendám z vozíku do auta. Ušetří mi to dvojí manipulaci s nákupem.
    A tak mě napadá, že vlastně jsem 60+ :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).