Názor k článku Proč u nás není kvalitní hovězí? od jozinzbazin - To jsou sice hezké mýty a vysvětlivky, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2012 11:55

    jozinzbazin (neregistrovaný)

    To jsou sice hezké mýty a vysvětlivky, ale spíš by to chtělo poradit, kde sehnat kvalitní maso. Při porovnání ceny sýra a masa se zdá, že je dražší krávu podojit, než porazit. Ono tomu tak bohužel často je. Vše se řeší s ohledem na cenu a zisk, ostatní nikoho nezajímá. (Bývalá) přítelkyně, když byla v posledním ročníku veteriny na praxi u veterináře, co objíždí kravíny, tak se taky nestačila divit. Místo veterináře léčí zvířata zootechnik bez vzdělání, protože veterinář je moc drahý. Ten slouží jen k rozvozu léčiv, která jsou jen na předpis. Když by naznačil, že bez vyšetření jim antibiotika či jiný lék nedá, tak ho vymění za jiného. Veterinářů je dnes více, než kravínů. Případně se veterinář dostane až ke zvířeti v posledním tažení, když samodomo léčba nezabrala. Pak se zkusí nějaký dryák, jako poslední možnost. No a když to nezabere, tak jde polomrtvá kráva na jatka. V papírech má, že dostala léky s čtrnáctidenní ochrannou lhůtou, takže na porážku ani nesmí. To ale nikoho nezajímá, z jatek si pro krávu stejně dojedou. Jestli se údaj o lécích vygumuje, nebo se spoléhá na to, že to nikdo nekontroluje, to je těžko říct. Po odvozu na jatka již nevím, co se děje s papíry.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).