Názor k článku Proč u nás není kvalitní hovězí? od Petr Havel - V článku není nikde zmíněno, že je proces...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2012 12:03

    Petr Havel (neregistrovaný)

    V článku není nikde zmíněno, že je proces zpracování masa v gesci hygieniků, a detailněji to rozebírá můj poslední článek týkající se kompetencí v připravované novele zákona o potravinách (vyjde v pondělí). Skutečnost, že se porážejí i mladší zvířata, vychází podle mne zejména ze skutečnosti, že mnoho spotřebitelů vyděšených z negativní image živočišných tuků požaduje co nejlibovější maso, což splňují zejména mladé kusy dobytka. Jak ale bylo i v článku řečeno, co nejméně tuku v mase není zejména kvůli chuti pro kulinářskou úpravu nejvhodnějším řešením, nehledě na to, že živočišné tuky obsahují některé mastné kyseliny a látky, které nejsou nahraditelné stravou na bázi rostlnné produkce. Jde tedy o to spotřebitele objektivně informovat o skutečných parametrech kvality masa, nejen hovězího, což je ambicí nejen mého článku, ale i v něm citované osvětové publikace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).