V článku není nikde zmíněno, že je proces zpracování masa v gesci hygieniků, a detailněji to rozebírá můj poslední článek týkající se kompetencí v připravované novele zákona o potravinách (vyjde v pondělí). Skutečnost, že se porážejí i mladší zvířata, vychází podle mne zejména ze skutečnosti, že mnoho spotřebitelů vyděšených z negativní image živočišných tuků požaduje co nejlibovější maso, což splňují zejména mladé kusy dobytka. Jak ale bylo i v článku řečeno, co nejméně tuku v mase není zejména kvůli chuti pro kulinářskou úpravu nejvhodnějším řešením, nehledě na to, že živočišné tuky obsahují některé mastné kyseliny a látky, které nejsou nahraditelné stravou na bázi rostlnné produkce. Jde tedy o to spotřebitele objektivně informovat o skutečných parametrech kvality masa, nejen hovězího, což je ambicí nejen mého článku, ale i v něm citované osvětové publikace.