Zkuste na smažení domácí sádlo, nebudete chtít jinak. Vdolky, koblihy, lívance, všechno dělám na sádle. Pochopitelně na sádle neosoleném a bez cibulky, ale to se rozumí samosebou.
Oni se lidi nad tou představou hodně ošklíbají, ale jen do té doby, než dostanou ochutnat. Prase je boží dar! :)
Není sádlo jako sádlo. Nejkvalitnější je řemenové sádlo, to skutečně žádnou vepřovou pachuť nemá a to je to, co používaly naše babičky na buchty, lívance a další dobroty.
Dále je plstní sádlo, což je sádlo z dutiny břišní a to už má vepřovou pachuť. Pokud si kupujete škvařené sádlo, je to většinou z tohoto sádla. To už se na buchty nehodí.
No a pak je ještě střevní sádlo, sádlo, které obaluje střevo, a to už vysloveně smrdí. Ale kupodivu zabijačkovým produktům (hlavně jelitům) dodá ten správný šmak.