73% fasistu si mysli, ze ma pravo rikat soukrome osobe, ktera ve svem soukromem majetku provozuje soukromy podnik, jak ma jeji podnik vypadat.
Navstevovat restauraci neni vysostne pravo, ale svobodna volba. Ac je logicky spravne nejist v zahulenem lokalu napric republikou mame dost a dost pripadu, kde jde o likvidaci - klasicky pripad vesnicke "ctyrky", kde se nevari a pochcany dedci tam sedi cely den uz dvacet let.
Ziju ve velkem meste. Kdyz tu vznikla prvni nekuracka restaurace zela tak dlouho prazdnotou, az se tam zase zacalo kourit.
Jsem rad, kdyz vznikaji nekuracke restaurace - kdyz je zajem, urcite se udrzi. Ale nahrazovat volbu zakonem je fasismus a nebudu s nim nikdy souhlasit. 40 let tu jedna strana rozhodovala o tom, co je pro nase blaho lepsi. Ted je to stejny.
Vlastne ano, mam. Premira regulace je v EU znacne citit a ekonomicka svoboda je vyssi i Cine (je na to dokonce i nejaky index, necha se to dohledat - pred nekolika tydny to zaznelo i v mediich).
A dale je nutne za kazdym predpisem, smernici, zakonem, vyhlaskou videt ne dobry umysl, ale predevsim lobby a zajmove skupiny :)
Muzu si ted pro pratele zalozit vubec kuracky klub kvalitnich doutniku a piti skotske? A proc by mi vlastne do toho mel stat kecat.
A jeste jedna vec. U nas ma jen malo kdo vlastni podnik (tz. maka, nezebra, stara se o sebe, vytvari pracovni mista atp.) Tipuju, ze takovych lidi bude 10%. Vsichni ostatni jen ziji sve zivoty defacto diky ponikani nekoho jineho. A kdyz je na pretres nejaky zakaz, tak krici: ANO, ZAKAZTE JIM TO. Kde se to v tech lidech bere??? To je porad vychovani z byvalych 40 let temna...
Dalsi lehce retardovany ovcan, ktery potrebuje na vsechno paragraf? Nechces taky paragraf na to, ze ti v obchode nesmi prodat tucne jidlo, kdyz trpis nadvahou? Ty si preci vybrat neumis a tak by na to mel byt zakon! Zkuste nekdy pouzivat mozek! Zda se v hospode kouri se zjisti celkem snadno. Ze mi obed pripravi z nezavadnych surovin ale jako spotrebitel nemam moc sanci kontrolovat. Proto je tu hygiena.
Dokud tu bude tolik prasat, co i v poledne musi u obeda ostatnim smrdet, tak je zkratka musi nekdo vychovat. Kdyz uz to neudelali jejich rodice.
Pokud si doma mocite primo u stolu kde jite, je to vase vec. Stejne tak by se zrejme melo mocit i v restauracich, protoze nekomu to treba vyhovuje a ti ostatni jej pak "omezuji".
Ten zakon by mel byt postaven jinak, protoze zakaz koureni v tehle priposrane zemi stejne neprojde.
Totiz zakazat nazyvat podnik kde se kouri slovem 'restaurace'. Od te se ocekava, ze se tam nechodi lemtat pivo, ale najist se tam. V okamziku kdy se tam huli to uz ale neni restaurace, ale zahuleny pajzl bez ohledu na to, ze se tam mozna i vari.
A zridime komise a vybory, ktere budou obchazet podniky a udelovat jim pojmenovani nalevna/pajzl/putyka/hostinec/hospoda/restaurace. To je napad! A evropska unie bude dotovat poradce, kteri budou podnikum pomahat projit kontrolami, udelame na to deset novych zakonu. Prosperujici zdanime, neprosperujici zadotujem, na vsechno si pujcime v cine a budeme se mit jak prasata v zite.
V Rakousku to přesně takhle funguje. Pajzly mají některé hygienické podmínky uvolněné, mimo jiné se tam smí kouřit, na druhou stranu nesmí prodávat nebalená jídla a mají věkem omezený vstup. Je to součást hygienických podmínek a kontrolují to hygienické úřady, stejně jako kontrolují kvalitu masa.
Vesnické "čtyřky" by tudíž neměly být restaurace, ale bary (hospody? nevím, jestli tenhle termín náš zákon zná), kde se jídlo nepodává a kde se také většinou i v zahraničí kouřit smí.
Btw. jste také pro fašistické hygienické předpisy nebo by vám nevadilo jíst dobře naložené shnilé maso?