Ukazuje se totiž, že psychiatrie a jídlo spolu souvisí mnohem víc, než jsme dosud tušili.
Mnozí z nás to nejen tušili, ale i věděli. To jsou ti vysmívaní, kteří se starají o to, co jedí, čtou složení potravin a pro které tihle rádobyodborníci, kteří samosebou netušili, vymysleli například nálepku Orthorexie. Rádobyodborníkům stačilo vymlouvat se na geny a popírat, že do krevního oběhu se dostanou látky ze všeho, co sníme a strávíme. Chudáčci rádobyodborníci, to musí být šok, obracet se zase v názorech jak korouhvičky. To už ta jejich medicína je zjevně v koncích, pokud přisuzuje význam jídlu.
Asi jste nečetla dost pozorně. Jídlo má vliv na zdraví, ale ne tak velký jako např. dědičné dispozice. Nebo si myslíte, že se vás lékař ptá na zdraví rodičů při anamnéze úplně zbytečně?
Ale to asi ani nevíte, protože díky dobré krmi lékaře nenavštěvujete.
Jestli to ovšem není třeba tím, že vám příroda a rodiče dali do vínku pevné zdraví.
Co je mi na článku sympatické je myšlenka, že se ke zdravému stáří dá propít. Hned na tom začnu dělat, i když mnozí bio-zelení alkohol odmítají jako špatný životní styl.
Já raději poslechnu radu autora článku a nebo takytřeba profesora Pirka, který má na věc stejně pokrokový názor.
tsd