1) Opravdu si myslíte, že rozumný vegetarián se bude cpát jenom hranolky a vegetariánskou pizzou? To je přeci hodně chudá strava, vegetariáni se živí i celozrnnou rýží, brambory, luštěninami... Citovat někoho, kdo neví o problému nic, a stavět na tom svoji argumentaci, je opravdu znak odbornosti.
2) Autor si zcela jasně protiřečí. V jednom odstavci píše, že konzumace bílé mouky je nezdravá. O několik řádků dál naznačuje, že konzumace celozrnné mouky nám taky asi neprospívá. Takže co s tím zrnem, které je naší základní potravinou?
Nestravuju se vegetariánsky, ale myslím, že to nejsou žádní ekofašisti, a hlavně si myslím, že pokud už chce někdo oponovat, měl by mít problematiku opravdu zvládnutou. To zde evidentně není.
"Opravdu si myslíte, že rozumný vegetarián se bude cpát jenom hranolky a vegetariánskou pizzou?"
Samozřejmě že ne. Rozumný vegetarián ale musí hodně uvažovat, jak kombinovat menu, aby obsahovalo všechny potřebné látky a bylo jaktakž chutné. Uvedený příklad je varováním pro ty, kteří se chtějí stát vegetariány, aniž by si to řádně prostudovali nebo nemají čas k přípravě plnohodnotné stravy.
"2) Autor si zcela jasně protiřečí. V jednom odstavci píše, že konzumace bílé mouky je nezdravá. O několik řádků dál naznačuje, že konzumace celozrnné mouky nám taky asi neprospívá. Takže co s tím zrnem, které je naší základní potravinou?"
Kde je tu jaký rozpor? Zrno není zcela přirozenou potravinou, protože ho užíváme teprve asi jenom 10tis let. To vysvětluje, proč má hodně lidí alergii na lepek a nemůže jíst pečivo. A ještě horší je to s bílou moukou, která není ani výživná.
Tady máte tu svou zaslepenost, drahý teologu:
"Rozumný vegetarián ale musí hodně uvažovat, jak kombinovat menu, aby obsahovalo všechny potřebné látky a bylo jaktakž chutné"
Skladba jídelníčku je samozřejmě obtížnější pouze na začátku a lze využít služeb výživových poradců, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Později už je to zcela automatický proces, nad kterým netřeba přemýšlet.
Jakžtakž chutné? To, že něco nechutná Vám (nebo neumíte vařit) neznamená, že to nemůže chutnat druhým. Děláte, jako byste nikdy nekořenil či neupravoval maso a narodil jste se s kompletní znalostí živočišné gastronomie.
"Rozumný vegetarián ale musí hodně uvažovat, jak kombinovat menu, aby obsahovalo všechny potřebné látky a bylo jaktakž chutné"
..bohuzel chyba je ta, ze o tom NEUVAZUJI lidi stravujicí se masem..si jako mysli, ze si hodi 3x denne na talir mrtvolu, tak ma zajisten prisun veskerych latek dulezitych pro telo??