Měli jste někdy protein zcela bez sladidla? Asi ne, jinak byste v článku nepsali takovéhle věci:). Navíc co je třeba na sukralóze a nebo ještě lépe na stévii špatného? No, jednoduchá odpověď, vůbec nic. :)
Btw. ke větě "říká Martin Škába s odkazem na to, že současní vědci a lékaři již prokázali, že i rostlinné bílkoviny jsou plnohodnotné." To znamená, že vědci prokázali, že třeba rýže obsahuje esenciální aminyselinu lysin? Nebo že kukuřice obsahuje tryptofan? Prosím můžete oslovit pana Škábu, zda-li by dodal nějaký důkaz? Je to samozřejmě nesmysl, rostlinným proteinům (zcela všem s výjimkou sójového, který má ale nedostatky jiné) chybí jedna nebo více esenciálních aminokyselin. A chybí-li, není to prostě plnohodnotná a pro tělo dobře využitelná bílkovina. V tomto ohledu jsou syrovátkové proteiny absolutně bezkonkurenční, protože jejich spektrum AMK je co se týče zastoupení esenciálních AMK komplexní a i mnohem lépe vyvážené.