S těmi membránami máte, obecně, pravdu. To je právě to co jsem nechtěl rozebírat, protože diskuse (zde) není vhodný formát když se o tom píšou celé odborné knihy a lidé o tom přednáší (pokud je zrovna nějaká margarýnová lobby neumlčí). V minulosti tu už pár lidí v diskusích dobré základní informace o tucích zanechalo, kdo chtěl tak už se chytil...
Co se poměru omega 3:6 týká. Naši nedávní předci prý mývali poměr ještě lepší, tedy více omega 3 a málo omega 6 (která při špatném poměru způsobuje například záněty).
Já u sebe tento poměr dost často a snad ještě stále dosahuji. Kdysi jsem si to zkoušel počítat.
Ale je fakt že semeno lnu i konopí mám běžně v jídelníčku a podobně přikrmuji i zvířata jejichž produkty, či je samotné, jsou součástí mého jídelníčku. Ještě by to chtělo ryby, ale s těmi je to u mne horší.
Ale například takoví vegetariáni by si měli hlídat i omega 9.
Pro mne jakožto masožravce je tedy vhodné konzumovat převážně len hnědý, ale oni by měli uvažovat o lnu zlatém.