Názor k článku Pstruh, nebo kapr? Pokud jde o tuky, je to jasné od Ida kolem - Jen to ještě dořeknu, třeba bude chtít zapátrat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2015 21:57

    Ida kolem (neregistrovaný)

    Jen to ještě dořeknu, třeba bude chtít zapátrat zda na tom není něco pravdy...

    Jde o čtyřikrát nenasycenou mastnou kyselinu arachidinovou, která je obsažena hlavně ve vejcích, sýru, másle.

    Tyto tuky (potraviny) se za některých situací spíše vynechávají, ale za jiných jsou zase zcela zásadní (například při otravách těžkými kovy, kdy se ztrátami omega 6 i jiných ztrácíme právě i onu klíčovou kyselinu arachidinovou).

    Přinejmenší zdravý člověk by se zmíněným potravinám neměl vyhýbat, už jen proto aby si zdraví zachoval.

    Bavit se ale jen o tucích považuji za úchylné. Daleko lepší inspiraci jak zdravě jíst získáte například po přečtení toho co si myslele pan Weston A. Price.

    P.S.
    Jinak se omlouvám tvrdé margarínové lobby, ona je prý měkkčí jak máslo, hotová sračka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).