Názor k článku Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“ od Mareš - (A) pufováním se zrní stává stravitelnějším, což mimojiné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2013 16:43

    Mareš (neregistrovaný)

    (A) pufováním se zrní stává stravitelnějším, což mimojiné znamená, že se nutně zvyšuje jeho energetická výtěžnost (čím lépe něco strávíme, tím více energie z toho získáme).
    (B) v každém zrníčku je obsaženo dost energie na to, aby z toho vzešla nová rostlinka.

    Vezmeme-li do úvahy A a B, vychází nám otázka: jak to sakra může být dietní? Uvědomte si, že je to vlastně vylisovaný popcorn, tj. kalorická bomba sama o sobě. Když si to ještě namažete pomazánkou nebo obložíte sýrem a salámem, máte najedeno na tři dny dopředu.

    (Mimochodem, tvrzení o zdravotní prospěšnosti každodenní konzumace cereálií z USA a stojí za ním tamní obilnářská lobby. Než americké děti začaly ke každé snídani chroupat ovesné vločky a kukuřičné lupínky a ke každému filmu se ládovat popcornem, o nějakých problémech s obezitou nebylo ani slechu.)

    Cereálie nejsou a z principu věci nemohou být dietní. Proč myslíte, že stovky generací po celém světě vyrůstaly na obilných kaších?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).