Neřekl bych. Ve Wikipedii jsem však našel (cit.): Kvalita radlerů v Česku bývá většinou na nižší úrovni. Ovocnou složku tvoří většinou jen voda doplněná o sladidla, ochucovadla, aromata a další éčka, podíl ovocné složky bývá zhruba jen do 2,2%. Za mě nula bodov.
Cider (cidre) je ovšem jiná liga. Pokud se u nás bude vyrábět pořádně, má slušnou šanci.
Můj názor je, že se hodně liší jednotlivé druhy a chutě. Některé radlery mám vyloženě rád, narazil jsem ale i na až téměř nechutné :-(
Podle mě je to docela fajn pití na léto jako občerstvení, na druhé straně si ale moc neumím představit, že bych vypil více radlerů při večerním posezení v hospodě. Otázkou ale je, zda je toto na závadu. Podle mě ani ne, radler prostě není ani neměl být náhradou piva, je to rozšíření sortimentu do jiného směru.
A jedna poznámka z jiného konce - myslím si, že v ČR mohou mít ve srovnání s Německem tyto nápoje jeden specifický problém plynoucí z přístupu policie k alkoholu v dopravě (což se týká i cyklistů).
U nás si totiž stále hrajeme na nulovou toleranci, což fakticky znamená, že cyklista, když se občerství nápojem, který má cyklistu přímo v názvu, může být popotahován. V Německu toto nehrozí, protože se uplatňuje jistá tolerance, kterou prostě po jednom radleru nemůže nikdo reálně překročit.