Názory k článku Máme rádi rajčata... A kečupy. A kečupy z rajčat?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2012 4:12

    Mareš (neregistrovaný)

    Proč v "ketchupu" může být cokoliv? Pravidla Evropské unie, která nás připravila o tradiční českou marmeládu (kvůli jazykové podobnosti s anglickou "marmalade") a o tuzemský rum (kvůli slovu "rum"), se na kečupy nevztahují?

    Ačkoliv je tedy pravda, že původní ketchup rajčata neobsahoval, pročež je v angličtině kečup v našem slova smyslu dodnes označován jako "tomato ketchup".

    Když už se nahoře zmiňuju o tuzemském rumu, napadá mě: není to klamání spotřebitele, když je produkt označen jako TUZEMSKÝ a přitom se vyrábí na Slovensku? :-P

  • 13. 5. 2012 14:01

    Mary (neregistrovaný)

    Rajčata jsou pro mě typická tím, že poznám europadavku bez vůně a chuti, nebo naopak domácí rajče ze zahrádky. Ten nebetyčný rozdíl v kvalitě poznám nejlépe právě na rajčatech. Možná je to tím obsahem lykopenu? To nevím. Jsem ale v sedmém nebi, když seženu voňavá rajčata, co chutnají tak,jak si pamatuji z dětství.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).