Všechny živiny v mase se dají nahradit. Asi nejrozšířenější "omyl" je, že člověk maso potřebuje hlavně kvůli bílkovinám. Ano, v mase bílkoviny jsou. Ale dají se nahradit jakýmikoliv jinými bílkovinami, ať už z mléka, vajec, luštěnin, zeleniny, řas... Nehledě na to, že tělo tyto bílkoviny musí nejdříve rozložit (což je energeticky náročné) a až pak je může využít k výstavbě nových bílkovin. A není snazší trávit rostlinné bílkoviny než ty živočišné? A co železo, co? To je přece důležité a kvůli tomu se musí jíst maso! Železo je obsaženo v řadě dalších potravin, např. brokolice a špenát. A co jiného prospěšného maso obsahuje? Vitamíny? (pouze B12 a D) Minerály? Nehledě na to, že maso v trávicím traktu doslova hnije a uvolňují se z něj (ve velkém množství) zdraví škodlivé látky. Lidské střeva nejsou na trávení masa uzpůsobené.
A navíc - člověk není od přírody všežravec, ale plodožravec. Ale myšlenku vegetariánství musí každý pochopit sám. Lidé si maso (čtěte kusy mrtvých těl zabitých zvířat) v klidu koupí v supermarketu. Ale kdyby si to zvíře měli zabít a upravit sami, ej, to by přibylo vegetariánů. Přeji hezký, bezmasý večer.