Hlavní navigace

Názor k článku Rakovina tlustého střeva: Přijít na prevenci zdarma, to je to nejdůležitější od anonym - Kolonoskopii jsem absolvoval dvakrát, vždy u stejného lékaře...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2019 15:21

    bez přezdívky

    Kolonoskopii jsem absolvoval dvakrát, vždy u stejného lékaře ve Zlíně, a skoro mohu říci: normální vyšetření.
    Poprvé mi spíše připadalo hrozné vypít den předem čtyři litry vody s přípravkem a neustále běhat na WC. Podruhé jsem byl na vyšetření v létě, vodu s přípravkem jsem pil pod pergolou a už to nebylo tak hrozné. V obou případech jsem kolonoskopii absolvoval bez injekce nebo prášků proti bolesti, protože jsem byl vždy autem a řídil.
    Po vyšetření jsem si připadal jen trochu nafouknutý a cca hodinu jsem "ucházel". je dobré po vyšetření chodit, aby vzduch z tlustého střeva lépe odešel. Za půl hodiny po vyšetření jsem autem odjížděl do zaměstnání a absolvoval celou směnu. A to lékař říkal, že na tlustém střevě mám výdutě, ve kterých vzduch drží déle.
    Poprvé jsem na vyšetření šel jen v košili, bylo to úplně přirozené. Před druhým vyšetřením mi však známá zdravotní sestra říkala, že i oni jsou lidé a tak jsem si vzal starší trenky, do kterých jsem si vystřihnul vzadu otvor. Lékař se tomu skoro divil proč. Takže každý to vyšetření bere jinak. Kolonoskopie se nebojte a na pozvaná vyšetření choďte, může to jen pomoci. j.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).