Těžko čekat z oficiálních míst, že budou kritizovat nekvalitní umělou potravu, která je k dostání tak snadno a jsme jí zavaleni. Můj recept k alergii je posilovat imunitu vynecháním rafinovaného cukru, lepku a všeho z bílé mouky, a mléka a mléčných výrobků. Důsledně- a pozor na sušené mléko, nesmyslně přidávané všude možně i nemožně. Takto jsem se jednoduše zbavila alergie na oříšky- a byla jsem v opravdu bídném stavu po tyčince Musli. Doktorka se mě 4x ptala, jestli mohu dýchat a nemám oteklé hrdlo. Začala úřadovat, nabídla mi kromě antihystaminik i registraci alergika, a koupi náramku, kde je uveden druh alergie. Testy prokázaly odezvu na všechny druhy oříšků!! Nic z toho jsem nakonec nevyužila, protože mi bylo jasné, že jsem předtím udělala chybu v jídle a ládovala se vánočními sladkostmi. Takhle jednoduché je to. Doktoři ale nemají rádi jednoduchá řešení, to by byl jinak každý doktorem sám sobě, že ano....
Naprostý souhlas. Naše moderní doba ničí náš imunitní systém prakticky od narození. Ať již nevhodnou průmyslovou stravou, nebo kilogramy různých chemických preparátů počínaje a očkováním na kdeco konče. Imunitní systém je tak oslabený nebo zdegenerovaný, že si nedokáže poradit ani s lehkými virózami a lidé místo toho, aby dali šanci svému tělu se s nemocí vypořádat, raději do sebe cpou různá další chemická svinstva. Pak se nelze divit nárůstů alergiků již v útlém dětství, včetně výskytu takových "onemocnění", jako cukrovka 1. typu.
Je to tak- odvadi se pozornost od skutecnych pricin problemu. Pamatuji se jeste z detstvi, ze nektere deti mivaly koprivku po jahodach nebo pomerancich. Koprivka potom nejak vymizela, a misto ni nastoupily alergie na potraviny a kdeco jineho, a instituce zdravotni pece misto leceni zacaly uradovat a vyrabet kauzy.
Oni třeba na tom Oslu jsou dost zaměření jedním směrem, který hlásají za každé situce.
Můžete se tam například dočíst (celkem zajímavé čtení, neodborného charakteru) o tom jak se lékaři snaží spotřebovat imunoglobulin.E na to na co se zdá být určen (na boj s parazity), aby neškodil a nevyvolával alergie například na kočičí chlupy, prach,...
Podle článků (které nic neznamenají) se zdá, že se jim v pokusech daří.
Nicméně já se ptám: "Jak je možné, že za podobné či stejné reálné situace, jakou se snaží navodit ve svých experimentech, to v přirozeném světě nefunguje? Nebo snad nevědí, že většina dětí má běžně roupy dvakrát ročně, v dospělosti většinou vůbec, a přesto trpí v dětství alergiemi výrazně více než v dospělosti?"
Pod tím článkem o mléce jsou dva velmi zajímavé komentáře. Podle nich nejde o boj s klasickou alergií, ale o boj s přirozeným procesem při nemž se u lidí v určitém věku vypíná gen zodpovědný za tvorbu enzymu laktázy pro štěpení laktózy. Výjimkou jsou jedinci u nichž mléko tvoří významnou část stravy a tento enzym i na dále potřebují. Zmíněný experiment zřejmě vyvolal podobnou potřebu a tělo zareagovalo.
Že jde o neklasickou alergii je zřejmé i z toho, že nejde o klasickou reakci na bílkovinu ale na cukr.
Myslím že tím v určité míře trpí i mnohá jiná zvířata (savci).
Jinak tu pod jiným článkem, o B17, byl v příspěvcích zmíněn pan Karel Erben a Homocystein. Ta zmíňka byla provedená dosti nevhodně a zpočátku tak že nedávala smysl.
Ale věřím, že právě nedostatek ve výživě (obzvláště dlouhodobý a vleklý, tedy i vícegenerační) má zasadní vliv na podobné nemoci.
Jestli vám mohu doporučit, věnujte poznatkům kolem Homocysteinu (HCY) pozornost.
Co se pak týká vlastního nastavení míry agrese imunitního systému, o tom by vám mohli více říci studie (hledejte ty nezfalšované a bez špatných závěrů - ať již jakýmkoli směrem) a nebo zkušenosti uživatelů konopí.
Já si například také myslím, že očkování s údajně bezpečnou dávkou toxických přídad pro malé děti i dospělé je jednou z možných příčin alergií a autoimunitních onemocnění. Mne to také napadlo, při čtení článku, že to tam není. Viz. Hliník-malé špinavé tajemství farmaceutického průmyslu.
Dále... deodoranty se solemi hliníku.....
WHO (Světová zdravotnická organizace) uvedla, že existuje spojení mezi vystavením působení hliníku a Alzheimerovou chorobou, přičemž vyšší frekvence používání deodorantů odpovídá vyššímu riziku vzniku Alzheimerovi choroby. Nadměrné koncentrace hliníku byly nalezeny v mozku lidí s Alzheimerovou chorobou a pokud byl hliník vpíchnut do mozku laboratorních zvířat, tak se u nich vyvinula neurologická choroba podobná Alzheimeru.
A už malým dětem se to píchá do těla, jak na běžícím pásu, on se přeci úspěšně vylučuje z těla i z mozku....
Uz jsem par Vasich prispevku videla a nekdy mam pocit, ze to pisete za me :) pocitam, ze taky absolutne nechapete, jak v roce 2013, kdy se na dovolenou jezdi uz i raketou, lidi umiraji na prakticky jedovatou stravu a stat nechrani obcany, ale jde proti nim svou podporou urcitych individui a jejich nehoraznych chuti po penezich. Nekdy mam pocit, ze se mi to vsechno snad jen zda, ze je to jak z US filmu, na to ale staci vzit pytlik do obycejneho peciva a vim, ze takova je realita