O prospěšnosti olivového oleje není pochyb. Je známo, že ve Středomoří denní používání olivového oleje přispívá k dobrému zdraví a dlouhověkosti. U nás nerostou olivy, ale naše krajina je (kromě solárních panelů) zamořena i řepkou. Je proto naše populace zdravější? Existuje nějaká statistika, že tam, kde konzumují tento olej, se dožívají vyššího věku? A dále: Pokud vím, na olivové háje se nestříkají tuny syntetických hnojiv. Na řepková pole ano. Řepkový olej možná svým složením zabraňuje infakrtu, ale (když to přeženu), rakovina je blíže...
jak dlouho se v nasich koncinach produkuje potravinarsky repkovy olej? 20 let? to je z pohledu vlivu na zdravi dost kratka doba na nejake posuzovani. olivovy se vyrabi uz mozna pres 100 let. no a navic, ze si koupite olivovy olej v BIO kvalite (z nestrikanych oliv) je u nas znacne malo pravdepodobne.
tak me jeste napada, proti cemu se vlastne ma repka olejna chemicky osetrovat, podle me to neni zrovna az tak moc cilova skupina pro skudce.