Mně překvapilo, že v článku nebyl žádný důvod, proč je řepkový olej škodlivý, a už tam bylo omílané, že "odborníci" jej doporučují.
Už v roce 1956, když byl objeven príncip stárnutí, Byly identifikovány látky prodlužující život a zároveň látky urychlující stárnutí. Brzy na to byl zaveden do prodeje canolový olej, což je olej obsahující přírodní sloučeniny urychlující strárnutí. Možná se zeptáte, proč by vám někdo nutil olej, který zkracuje život, a ještě tvrdil, že je zdravý. Je logické, že vám nebudou tvrdit, že je chutný, protože tomu byste asi nevěřili. Mnozí z nás znají průpovídku, že každý lék je hořký.
A co se stalo se sloučeninami, které zpomalují stárnutí?. Zjistil se paradox, že lidé užívající látky proti stárnutí, žijí déle, trpí více nemocemi a spotřebovávají mnohem více zdraviotní péče než lidé kteří pojídají potraviny urychlující stárnutí. Je až neuvěřitelné, že po zdravých substancích lidi trpí nemocemi déle, než po škodlivých.
Zatímco chemikálie, které skutečně spomalují stárnutí, jsou syntetické chemické látky, známá éčka, tak látky urychlující stárnutí jsou přírodní chemické látky, které vytváří rostlina. Nejbohatší jsou panenské oleje, chudší jsou GMO oleje, pak rafinované oleje a ztužené margaríny jsou prosté těch látek urychlujících stárnutí.
Panu Tunovi potom stačí prohlásit, že palmáč (jediný olej, který neobsahuje látky urychlující stárnutí)
škodí opicím, a už dosáhne zvýšené spotřeby přírodních látek urychlujících stárnutí.
No neberme to jako nějaký podraz. Lidí je moc. Chybí peníze na důchody a když budeme všichni poslušně jíst canolový olej, tak nám ty důchody neklesnou.