Názor k článku Jak se z nebezpečné řepky stala řepka jedlá od Lenka Krbcova - Dobrý den, věnuje se tomu např. v článku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2021 9:20

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, věnuje se tomu např. v článku odkazovaný podrobný materiál Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin, kde se uvádí např.: "Podíl řepky na orné půdě v ČR dnes představuje 16 % a není nijak mimořádně vysoký. V některých spolkových zemích Německa dlouhodobě dosahuje podíl řepky 33 % a většina tamních obyvatel to považuje za stav normální." A dále k pesticidům: "Pěstování prakticky všech zemědělských plodin se neobejde bez
    chemické ochrany. Přípravky, které se používají na ošetření řepky, se
    zároveň používají při pěstování brambor, cukrovky, luskovin, kukuřice,
    ječmene, pšenice, žita, zeleniny, v ovocných sadech a některé i v lesích." Spotřebě pesticidů v ČR se věnujeme také v článku: https://www.vitalia.cz/clanky/nakolik-jsou-pole-v-cesku-plna-zemedelskych-jedu/. LK, Vitalia.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).