Názor k článku Řepkový olej – všestranný kuchyňský pomocník od xf - "Navíc v běžném obchodě kupujete zpravidla olivový olej,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2013 12:40

    xf (neregistrovaný)

    "Navíc v běžném obchodě kupujete zpravidla olivový olej, který je již z loňské sklizně a ještě ho zpravidla špatně skladujete a konzumujete celý rok, či alespoň půlrok."

    Tak to platí pro jakýkoli olej. Tedy i ten řepkový úplně stejně.

    Ve skutečnosti, vzhledem ke škůdcům a nemocem, lze olivy pěstovat s výrazně méně chemií, nežli řepku. Dokonce je celkem běžné, že olivy jsou, na rotzdíl od řepky, pěstovány zcela bez chemie na ošetření, ale i na hnojení.

    Další vec je, že olivový olej obsahuje například omega 9, a mnohé další, co řepkový ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).