Asi nebudu jejich cílovka.
Pokud jsem dobře četl text a viděl obrázky, tak nejdříve tradiční traktor harmonickým a osvědčeným postupem zorá tradiční nezaměnitelné pole, kde se zasází dávné a osvědčené zrní, až vyroste pšenice, kterou tradiční osvědčený kombajn plný emocí pokosí a vymlátí, na starých mlýnských kamenech poháněných tradičním elektromotorem umelou a díky věhlasné ruční výrobě těsto tradiční robot uhněte. Posléze je staletími osvědčeným způsbem upečeno v tradiční elektrické troubě, která plně respektuje filozofii a emoce dávných předků.
Nakonec se nakrájí a jednotlivé kousky ozdobí zvášť sýrem a šunkou.
Asi budu netradiční moderní neemotivní fracek, protože mi to až nápadně připomíná obyčejnou průmyslově vyráběnou babišovu celozrnnou bulku, kterou také tradičně hněte tradiční robot, peče tradiční elektrická pec a používá tradiční a osvědčené zrní. Dáme na to trocha sýru a švarcvaldské šunky a hle - ono to vypadá skoro stejně. Až na tu cenu, která je u té pizzy 10x větší. A až na ty kecy o tradici a osvědčených postupech, které si na rozdíl od tohoto podniku Babiš ušetřil, a vábničkách typu tajné ingredience jako jsou třeba voda a olivový olej. To mě upřímně zaskočilo dost, čekal jsem, že se těsto na pizzu dělá ze sádry, destilované vody a motorového oleje.
Máte naprosto pravdu. Stačí se podívat na street view a pohledem skrz okno do kuchyně vidíte klasickou tradiční nerez pizza pec s termostatem, tradiční mikrovlnku a naprosto tradiční indukční vaříče, o tradičním maxi kuchyňském robotu nemluvě.
Tato kuchyně až příliš připomíná tradiční jihoitalskou kuchyni, ve které tradičními metodami vyrábějí tradiční krmi.
Teď vážně, nevím jak kdo, ale já to vidím jako hypermoderní kuchyň, ve které se určitě vaří perfektně, ovšem o tradičních postupech si můžete nechat jenom zdát.
Už vím, kde jsem viděl něco hodně podobného... samozřejmě v Mekáči.
BB
V dalším z PR článků paní Čepelíkové, je předváděno něco, co by údajně měla být pizza.
Každý kuchař vám řekne, že člověk jí i očima. Proto také věnují velkou pozornost servírování a vzhledu jídla.
To co je předvedeno v galerii vypadá všelijak jen ne chutně.
Fastfoody navštěvuji jen příležitostně, hlavně v zahraničí a hlavně z finančních i časových důvodů
Že by mne napadlo jít v tuzemsku na nevzhlednou pizzu za 300+ Kč?
To tedy ani náhodou. Vypadá to, že si snad z lidí dělají srandu.
Může mi někdo vysvětlit, oč lepší je šunka ze zvířete, ke kterému
"Mají vřelý vztah, a která kvalitně krmí" ??? Rád se nechám poučit.
A nejlepší na konec:
Slow food tak brání skutečné jídlo. Jídlo, které není jen komoditou a zdrojem zisku.
- dodal bych: proto asi mají ceny tak mírné. viz menu
PIZZE GOURMET
KRÁJENÁ GOURMET PIZZA PRO LABUŽNÍKY A OCHUTNÁVKY
Pomodorini di collina e mozzarella di bufala campana 250 CZK
Cherry rajčata | buvolí mozzarella z Kampánie
Calzone fior di latte, salame e olive 270 CZK
Plněná pizza s fior di latte (mozzarella) | salám | olivy
Speck, gorgonzola, miele e noci 315 CZK
Speck (sušená šunka) | sýr gorgonzola | med | ořechy
Panozzo con Sbriciolona, crema di carciofi e Pecorino Toscano 325 CZK
Kváskový pizza chléb | salám s fenyklem z Toskánska | krém z artyčok I sýr pecorino z Toskánska
Prosciutto crudo San Daniele, burrata, mostarda di fichi e fior di latte 355 CZK
Syrová šunka San Daniele | sýr burrata | fíkové chutney | fior di latte
(mozzarella)
MB