Vlákno názorů k článku Restaurace klidně uvaří i ze zkaženého masa, tvrdí šéfkuchař od Clock - Jsem jednou s exem (Thajec) varil Laab a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2013 18:50

    Clock (neregistrovaný)

    Jsem jednou s exem (Thajec) varil Laab a veprove z (me) lednicky smrdelo (dost) - bylo uz prosle. Tak jsem se ho ptal, jestli je to OK. On rikal ze jo, ze babicka casto varivala ze smradlaveho masa.

    Tak jsem to uvaril a chutnalo to lepe nez z masa cerstveho a spatne nam po tom nebylo.

    Taky ty zkazky jak clovek v thajsku nema jist salaty a tak - ja tam byl 2 mesice, cersve salaty jsem jedl porad a zadny prujem jsem nemel. Fakt je ale co se bude jist a ne urcoval ex, mistni, rikal treba tohle maso na stanku ne, tohle jo (pritom mouchy litaly kolem vseho a chlazene nebylo nic). Pak jsem se vratil do Evropy, spatne umyl prkynko pri krajeni kurete a dostal z toho takovou sracku/otravu (campylobacter jejuni) ze mi fakt dlouho dobu bylo hodne mizerne.

    Takze ja nevim - chapu ze bakterie muzou byt nebezpecne, zejmena teoreticky, ale moje zkusenost ukazuje trochu neco jineho.

    Rybi omacka se take vyrabi tak, ze se rybicky daji do soli a nechaji se PRI 40 STUPNICH HORKA 1.5 ROKU HNIT!!! Co by na to hygienik? :)

  • 6. 11. 2015 11:05

    andrej (neregistrovaný)

    rybacia omacka (ale napriklad aj cajove listy) nehnije, ale fermentuje

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).