Vzhledem k možnému množství metanolu při tomto použití není žádný problém. Vždyť i teď se může legálně vyrábět alkohol do 20%. Takže stačí naředit na polovinu a prodávat lze (např. Becherovka 19%).
Pokud lze prodávat alkohol naředěný na polovinu, tak v tom jídle se naředí mnohem víc...
Takže z jídla se metanolem neotrávíme.
Já jsem jen upozorňoval na to, že tady někdo buzeruje kvůli flambování (prý že to není povoleno) a přitom je povoleno prodávat 19% alkoholické nápoje. Souhlasím, že riziko u přidávání do pokrmů je, ale mnohem větší je u pití 12-19% alkoholických nápojů.
Autorka podle mne nemá pravdu a flambování není jinou formu nabízení ke spotřebě (tím bylo myšleno třeba nabízení zdarma, ochutnávky,... - ale to by musel vysvětlit ministr zdravotnictví). A flambovaný steak vůbec není lihovina, takže se na něj opatření ani nemůže vztahovat...