Názor k článku Restaurace není závodka. Máme zapomenout na menu do stovky? od Jaromir - Jídlo je levné. Deset deka vepřového stojí 8 Kč,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2011 19:41

    Jaromir

    Jídlo je levné.

    Deset deka vepřového stojí 8 Kč, příloha 2-3 Kč. Na polévku stačí vývar a zelenina. Na upečení je třeba levná mouka, cukr a jedno vejce (horší je to s ovocem, to je drahé).

    Už nějakou dobu si vařím a není problém si uvařit jídlo s masem za 20 Kč. Pokud si udělám něco opravdu levného (špagety na česneku, něco na bázi rýže či nudlí bez masa, tak jsem na pětikoruně).

    Takže ať mi tu někdo nekecá, že se nedá uvařit za 90 korun. To jsou jen snobské kecy. I kdyby udělali pořádnou porci masa, upekli ji a dali k tomu nějaké brambory s cibulkou a petželkou, tak jsou na třiceti korunách a ještě jim to každý vylíže.

    Obsluha se platí skoro sama, dostává minimální mzdu (8000 HRUBÉHO!!!) a co si nevybere na tringlech to nemá, takže si ji platí návštěvník. O kuchařích škoda mluvit, ti jsou placení taky strašně.

    Takže suroviny levné, lidská práce skoro zdarma, jediné co zbývá je nájem takových 30 0000 za měsíc. Pokud si hospoda nevydělá tisícovku denně, tak to není hospoda ale kamarádský klub.

    Možná to bude znít jako laciné argumenty, chápu, že je tu velká počáteční investice do vybavení, obrovské účty za elektřinu a plyn, i majitel si musí platit pořádný plat, ať to má smysl atd.

    Jen chci napsat, že kdo říká, že pod 200 se nedá udělat jídlo, tak je snob, protože jednoduché maso na grilu s bylinkami jde udělat za 20 Kč i s přílohou...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).