Ono si je třeba hlavně vybírat restaurace. Moje zkušenost je taková, že levnější bývají nezřídka lepší.
Jsou restaurace, kde se člověk fakt dobře nají i za těch cca 70Kč. V tomto směru bývají typicky nejlepší ty s horší dostupností, kde je třeba zajet autem. Tam si uvědomují, že když už ten člověk sedí v autě a nebude spokojen, tak příště zajede jinam.
Špatné zkušenosti mám s levnými restauracemi v místech, kde je opravdu hodně potenciálních zákazníku.Tam jde za těch 70Kč poznat, že polívky, omáčky jsou z prášku. Hlavně ať je to levné a vytřískat z toho co nejvíc za každou cenu. Když zákazníka odradí, tak ho okamžitě nahradí další.
Smíšené pocity mám z restaurací, které se mají normálně tendenci řadit mezi "ty lepší". Člověk se tam nají tak za 140, porce bývají maličké, problém je často s pitím. Jestli v běžné restauraci dají k menu zdarma dvoudeckovu minerálky z PETky, tak, tak tady je často jediná možnost pidilahvička ve skle stojí 30.