Názor k článku Restaurace není závodka. Máme zapomenout na menu do stovky? od Patrik Chrz - Já mám dojem, že tato cenová politika (stlačit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2011 16:23

    Patrik Chrz

    Já mám dojem, že tato cenová politika (stlačit cenu jídla a zahojit se na nápojích) naopak podporuje nekvalitní restaurace. U jídla musí šetřit na surovinách, kdežto u pití, kde je nulová přidaná hodnota není šetřit kde. Takže kdyby místo toho si nechaly rezervu u jídla (dražší jídlo) a za rozumnou cenu prodávali nápoje, tak nebudou tolik tlačeny k šetření na surovinách.
    Ale jak píše kolega, cena není vždy měřítkem kvality i ve velmi drahé restauraci může člověk dostat nekvalitní jídlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).