-- Kdo, jakým způsobem a pod jakými vlivy určuje, co bude stát považovat za závadné? (Neptám se, abych dostal odpověď, odpovězte si sami.)
-- Umělý jogurt a pod. -- Takové věci by se měly ovšem jmenovat jinak a ne podsouvat svým označením zdání pravosti.
-- Rostlinné tuky -- Fajn, používejme kvalitní oleje, ale neupravujme a nedělejme z nich všelijaké margaríny a kuneroly. Proč je cpát, kam nepatří?
-- Když budu chtít mouku, sóju, tužidla, emulgátory a barviva nebo co, opatřím si je čisté a nestojím o nějaké směsi prodávané jako salám.
-- Konzervování/konzervované potraviny ano, jen však v nouzi a nakrátko. Je naivní představovat si, že se konzervuje pouze teplem. Oblíbenější a hojnější je použití chemie, např. benzoanů.
-- Sami jsme se rádi a lehce vzdali osvědčených a nízkonákladových způsobů uchovávání potravin. Kdo má dnes sklípek na brambory, zeleninu a jablka? Kdo na podzim nasmaží povidla, nastrouhá zelí a naloží do hrnce/bečky, nasuší křížaly...? Proto hledáme jiné způsoby konzervace a utěšujeme se tím, jak jsou nízkonákladové a zdravé.
I to klamání je problém zdravotní. Nebo mi chcete namlouvat, že ty náhražky a doplňky jsou zdravé a nezávadne? Více třeba na stránkách o "vylepšovadlech" potravy.
Pohoda, hezký den