potravinové náhražky o kterých tu píšete rozhodně zdravé nejsou. Smysl zdravé potraviny spočívá v tom, co v potravině je. To co v potravině není nemůže být zdravé. Potraviny konzumujeme proto, aby se látky v nich obsažené účastnily metabolických procesů v našem organismu. Pokud účinné látky z potravin vyjmete, ztratí svou užitnou hodnotu, tedy nejsou zdravé, jsou to tzv. prázdné potraviny. Námitka předsedy asociace o nadmíře konzumace škrobů a cukrů je na místě, protože podvádění zákazníků, tím že potraviny "ředí" levným škrobem je bohužel dnes naprosto normální. Jenže ruku na srdce, nutí zákazníky někdo to kupovat? Do jisté míry ano, mnohdy nemají na výběr. Další perla na našem stole je různě zpracovaný rostlinný tuk. Jen si zjistěte jak vznikl margarín a co to vlastě je. Mně ten průmyslový odpad už domů nesmí! Pomatené vegetariány a pseudo-ekology řešit nehodlám.