I já tu dobu pamatuji a silně s vámi nesouhlasím, článek považuji za velmi pravdivý. Doma se vařilo hlavně ze základních surovin, ty byly srovnatelné. Polotovary a hotové výrobky byly dost strašné. Měl jsem možnost se občas setkávat s výrobky ze Západu – ty byly ne o třídu, ale o několik tříd lepší než ty naše. Většina lidí ale žádné srovnání neměla, asi proto jim chutnalo to, co bylo. Ano, v jídle asi nebylo tolik éček (nebo bylo, ale složení výrobků se neuvádělo, tak jsme žili ve sladké nevědomosti). Zato obsahy pesticidů a zbytků syntetických hnojiv, s nimiž se na polích opravdu nešetřilo, byly v jídle asi dost vysoké. Ostatně i v průměrném věku dožití jsme byli silně za vyspělejší částí světa, dnes se tento rozdíl o dost zmenšil. A ohledně možnosti vydání Hitlerovy knihy – jsou věci, které netoleruje žádná společnost, pokud má pud sebezáchovy. Ale myslím, že kdyby pan (či paní), který si o sobě myslí, že je olgoj chorchoj, napsal za bolševika podobný článek, jak to za minulého režimu (tedy za první republiky) bylo všechno lepší, minimálně by byl vyhozen z práce, možná by se jeho děti nedostaly na školu, v 50. letech by asi dopadl ještě hůře (a článek by pochopitelně nikde nevyšel). Opravdu si myslíte, že míra svoboty je srovnatelná?