Tak zrovna u pudingu, pokud není skladován ve vlhku, nebo nadměrné teplotě, není důvod aby se s ním něco stalo.
Podobně o u starých konzerv. Bohužel ale, jen u těch starých. Nedávno v Německu snědli konzervu z druhé světové války, chuťově i labolatorními rozbory v pořádku. V Anglii dokonce snad ještě starší, pocházející snad z roku 1905. Problém jsou novější konzervy, kde se šetří. Dříve byly konzervy z hlubokotažného pocínovaného plechu (potravinářská pájka, Sn90Pb10). Dnes jsou konzervy s tenoučkou vrstvou pájky, a dohání se to lakem. Je levnější. Jenže ten vnitřek se tím za čas doslova prožere.
"A řekněme si to na rovinu, kdo by dnes kupoval jogurt s trvanlivostí dva dny nebo mléko, které se musí spotřebovat skoro hned."
Dříve takový jogurt vydržel cca týden, a to odpovídá i tomu, co vydrží jogurt bez chemie dnes, z malých mlékáren. Kdo? Stále více lidí, dost se to v posledních několika málo letech rozmáhá.