Pamatuji se na tu dobu velice dobře. Vzpomínám si například na konzervu vepřového ve vlastní šťávě. Dříve v ní skutečně bylo maso a dala se jíst i studená. Dneska je tam více méně jenom tuk a jakási hmota, která s masem nemá vůbec nic společného.Nedá se to jíst ani teplé.
Nebo jogurty, ty byly dříve mnohem lepší, podobné těm, co jsem měl nedávno v Rakousku. Ovoce se dneska prodává vesměs ještě zelené, nedozrálé. Také dnes kupujeme často zajíce v pytli, koupíme si maso ve vakuované vaničce a teprve až doma zjistíme, že smrdí. Dříve to člověk zjistil hned u řezníka. Nebo mléko - nedávno jsem ho měl asi dva mesíce v lednici a vůbec neskyslo. Bylo to normální obyčejné mléko, nikoliv trvanlivé.Co v něm asi je ? To přeci není možné. Mrtvá hmota.