Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Revoluce ve školních jídelnách: Děti dostanou méně brambor a více zeleniny od Revmatik - Musím se smát :-) Když jsem s velikým...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2023 10:43

    Revmatik

    Musím se smát :-) Když jsem s velikým vypětím přežil jídlo ve školce a pak nějaký čas na ZDŠ, rozhodl jsem se od 6.třídy, že peníze na obědy prohýřím v cigaretách atd .... Jídla se nedala jíst. Stále samá zelenina jako mrkev s hráškem a brambory, květák a podobné fujtably. Rajská, koprovka, těstoviny s mákem nebo šunkofleky, nic z toho se nedalo jíst. Jedním slovem hnus. Vím, že jsme téměř všichni sypali skoro plné talíře do kýble u okýnka, kde byla služba, která hlídala aby se nevyhazovalo. Pak tůstávaly plné talíře na stolech. Jediné co se dalo jíst byly brambory s omastkem k nějakému masu, které se stejně nedalo sníst, pokud to nebylo kuře nebo řízek. Koblihy s tvarohem, buchty, které byly jednou za měsíc se daly vydržet. Vím, že i svačiny, které jsme dostávali do aktovky sloužily jako střelivo a nebo šly okamžitě do koše. Děti se ráno nají doma a pak až po škole, což stačí. Kuchyně jsou naprosto zbytečné a je to vyhazování peněz.

    28. 11. 2023, 10:44 editováno autorem komentáře

  • 28. 11. 2023 11:16

    Dibliki

    A doma zeleninu jako mrkev s hraskem, kvetak, spenat, koprovku apod jite? To by me zajimalo. Podle prispevku vypadate totiz jako nekdo, kdo takove 'nechutnosti' (dle vaseho nazoru) nesni nikdy proste ze zasady, ani v michelinske restauraci. To pak neni problem ani tak v jidelne, jako jinde.

    28. 11. 2023, 11:17 editováno autorem komentáře

  • 30. 11. 2023 22:53

    Revmatik

    V mých 64 letech, již sním jídla, ktará bych v mládí do úst nikdy nevzal. Mrkev s hráškem dohromady ale nikdy, mrkev jím syrovou a hrášek v rizotu mě nevadí. Špenát občas jím, ale koprovku mě tak znechutili ve školních jídelnách a ve školce, že tu již asi nikdy nedám. Ve školce do mě koprovku nutilá zlá soudružka, až jsem ji poblil :-) Jde ale o to, že školní jídelny jsou naprosto zbytečné. Proto jsem to psal.

  • 6. 12. 2023 16:56

    Ctrl+P

    V naší školní jídelně se nedali jíst naopak brambory (dodnes si na ten blivajs s bílým povlakem pamatuju - brrr) a těstoviny. Naopak jsem si vždycky přála mít kamaráda vegetariána, aby mi dal své maso :D Nejkrásnější vzpomínky pak jsou, jak jsme jako deváťáci chodili na oběd těsně před tím než jídelna zavírala a směli jsme dojídat kompoty a pudinky :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).