Polsko je známo tím, že tam dokáží vyrobit cokoliv levněji než jinde. Samosebou na úkor kvality. Výrobci to milují, pochopitelně. Polsko je taková evropská Čína. V Polsku pěstují mák pro technické účely, a světe, div se- objevil se v našich pekárnách. Několik lidí, včetně mého známého, mělo problémy za volantem: na něj nastoupili přímo policejní ozbrojenci, protože byl za volantem jako zfetovaný. Pak se ukázalo, že snědl nějaké makové pečivo s polským mákem!
Jenže zapomněli dodat, že si k té makové buchtě dali také pár prcků slivovice. :-)) Vaše tvrzení je samozřejmě fáma. Víte kolik makových buchet nebo závinu by museli sníst, aby se na nich projevily účinky morfinu?
Odpověď najdete zde:
http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/ne-kazdy-mak-na-trhu-je-povazovan-za-bezpecny-pro-obsah
Takže by bylo dobré pro příště nešířit takové fejky. Je to dost trapné.
tsd
Neplivejte na to, co sám neznáte.
https://curiosity.com/topics/how-many-poppy-seeds-are-too-many/
Ten odkaz má být co? Další kuriozita? Vážená vidím, že máte smysl pro humor. Kdybyste si alespoň přečetla co odkazujete, zjistila byste, že pečením ztrácí mák 30-90% morfinu. Proto vám, ještě jednou opakuji, že lžete, protože kdyby někdo měl sníst tolik makových buchet, aby to s ním zacvičilo, jak píšete, musel by dvakrát puknout. a ještě by to nestačilo.
Nejspíš by však skončil na jipce s kolikou.
tsd
P.S. jste fakt srandistka