Hlavní navigace

Názor k článku Dlouhodobým užíváním ibuprofenu či diklofenaku riskujete krvácení do žaludku i infarkt od KarelE - Dvě poznámky: 1. Záleží i na formě léku. Tekutý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2022 0:41

    KarelE

    Dvě poznámky:

    1. Záleží i na formě léku. Tekutý ibuprofen (Ibalgin Rapid Caps) má mnohem rychlejší nástup účinků. Jak tišení bolesti, tak žaludečních vředů. Mnohem rychlejší. Opatrně.

    2. Na konci článku se objevuje věta o tom, že když bolest neustupuje, tak je dobré jít k lékaři. To neplatí pro 90% uživatelů těhle léků, protože ti už u lékaře byli. A ví, proč je co bolí - jsou obézní, mají křivá záda, mají zranění kolene, špatnou plotýnku, artrózu ramene, doplňte co chcete. Žijeme v době, kdy velká část populace díky mnoha různým faktorům žije buď s chronickou nebo vracející se bolestí. A u těch je ibuprofen velmi oblíbený - dostupný a účinný. Je to špatná situace, ale lékaři s tímhle pomoci neumí. Poškozené vazy/chrupavky/plo­týnky/obratle/klou­by/apod. opravit dosud neumíme. Takže cvičit, nenamáhat a když vás to "chytne", tak holt léky proti bolesti. Výborná rada pro padesátiletou prodavačku nebo šedesátiletého skladníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).