Pěkné konstatování „Z výživového hlediska je vhodnější omezit příjem nekvalitních tuků (smažené pokrmy, sušenky, cukrovinky)“, tedy ztužené rostliné tuky (nebo také chemicky vyrobené z uhlí atd..), jinými slovy margaríny a jiné „zdravé“ másla a pomazánky…
Bez ohledu na článek zůstávám u smetanových jogurtů, čerstvého másla…:)
Tak zrovna v UK je obezita na tak vysoke urovni, ze tlustejsi lidi jsem snad videl uz jenom v Americe. Moc se tem rodicum nedivim, kdyz vidim, kolik tlustych deti pobiha v Anglii po ulici. V Cesku se nam tenhle trend zacina projevovat taky, ze zakladni skoly si pamatuju, ze jsme meli jen jedno obezni dite ve tride a dnes?
Strava ma byt vyrovnana, takze jestli detem chybi sacharidy, tak jim je dejte, ale jen v tom mnozstvi, kolik jich potrebuji.
Sakra už, lidi, mějte rozum. Kdo se bojí jídla proto, že v něm jsou éčka, ten by si měl uvědomit, že éčka jsou daň za jeho vlastní pohodlnost. Kdo je lemra, žere éčka... kdo není lemra, vaří ze základních potravin.
Vybodněte se na pribiňáky z kelímku, kupte čerstvý tvaroh a smetanu, klepněte do toho žloutek, našlehejte, oslaďte vanilkovým cukrem (kousek lusku vanilky ovoní celou pikslu moučkového cukru a dá se použít opakovaně) a budete mít pribiňák, že by z něj blahem učůrávali i pionýři z filmu Ať žijí duchové. A kdo se bojí syrových žloutků, umíchá si ve vodní lázni žloutkový krém.