Hlavní navigace

Názory k článku Rodina se dvěma dětmi může letos ušetřit až 14 076 korun za jídlo

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2023 12:10

    bez_přezdívky

    Takže máme kupovat odpad z řetězců, protože obchod neumí odhadnout kolik zboží má naskladnit? Takové to „pomozte nám neplýtvat“ není nic jiného než „koupil jsem moc, tak ať z toho mám alespoň nějaký zisk“ případně „bylo to příliš drahé pro běžného kupujícího, tak ať na tom neprodělám i gatě“.

    Článek je neuvěřitelně pokrytecký, protože občas se stane snad každému, že musí vyhodit nějaké jídlo. K jeho znehodnocení dojde totiž relativně často a je to často způsobené jeho mizernou kvalitou z výroby. Takže spotřebitel je zde v roli oběti. Trvanlivý salám v originálním balení skladovaný v souladu s požadavky výrobce zplesnivěl v rámci doby minimální trvanlivosti - 1 kg v koši hned, protože účtenku už nedohledám. Komu se podobná věc nestala? A můžu za to? Kdo tady plýtvá?

    Kolik z vyhozeného jídla doma je skutečný odpad a kolik jen plýtvání, to nechám na svědomí každého, ale co článek už neuvádí, je kolik rodina ročně za to jídlo utratí. Ono by se pak ukázalo, že to vyhozené jídlo je odhadem méně než 5% celkové spotřeby, což i při oškrábání brambor vyhodíme více odpadu (uvádí se 10% hmotnosti brambor je třeba počítat jako odpad, reálně je to trochu více kvůli jejich mizerné kvalitě).

    Takže ty kecy o šetření si strčte někam. Řešte příčinu, ne důsledek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).