Ja teda jim kazdy den a nemam cas ani naladu na to kazdy den doma varit. Takze chodim do restauraci. Neresim ani tak rozdil o pet korun jako to, kde majitel restaurace chape, ze na obed chodim kvuli jidlu a ne smradu od primitivnich kurackych prasat.
Takze zasadni rozdil mezi kvalitnim pozitkem z produktu je v necem jinem nez vyvaru z pytliku. Ani jedna z cca dvaceti restauraci v okoli neni nekuracka. Toz nevim, proc resit pozivatelnost, kdyz etika se nam stale nedostava. A to je prave to dno.
V době oběda se oficiálně nekouří vlastně nikde a dovolím si odhadnout, že minimálně v nadpoloviční většině restaurací se to opravdu dodržuje, v tomto ohledu opravdu tvrzení o nemožnosti najít podnik, kde se nekouří, patří do říše pohádek.
Trochu horší je situace u večeří, tam už to přechází do večerního posezení, kdy je pro provozovatele povolení kouření zajímavější. Nicméně podniků, kde je minimálně část nekuřácká (mám na mysli opravdu stavebně oddělenou, ne různé parodie), už taky není tak málo.
Na Praze 6 už delší dobu nebydlím, ale co si vybavuji, tak oddělená část byla třeba v dejvické Potrefené huse a nevěřím, že toho není více.
"V době oběda se oficiálně nekouří vlastně nikde"
Omyl, ve skutecnosti ani v jedne z dvaceti v nejblizsim okoli (nepocitam vegetarianske a fastfoody). Do "obeda" zahrnuji dobu, do kdy se nabizi poledni menu. Idealni by byla jidelna (varena jidla, bez smradu), nejblizsi je ovsem pet zastavek tramvaji.
Kecy v kleci, http://www.lunchtime.cz/restaurace/praha/praha-7/__nekuracky-podnik/
Je třeba umět hledat....
Ty jsou vsechny uplne na druhem konci nebo jsou vegetarianske. Dale je rozdil v tom co je tam psano a v tom jak je to tam ve skutecnosti :-) Za "nekuracke" nepovazuji jednu mistnost kde je deset stolu a u osmi se kouri a u dvou "nekouri".
Ano, stacilo by, kdyby se nekourilo behem poledni nabidky. Ani to tu ve skutecnosti neni.
Takze jsme stale na zacatku. Kompromisni reseni je v lete zahradka a v zime jidlo s sebou, takze clovek nemusi travit dele nez minutu v zahulenem prasinci.
Chápu Váš postoj proti kuřáků, vlastně se také považuji za militantního nekuřáka...
Ale co nechápu je "kompromisní řešení je v létě zahrádka". Já se zahrádkám právě kvůli kuřákům vyhýbám. U podniků, které jsou buď nekuřácké (třeba ty Bulíni), nebo alespoň se stavebně oddělenými prostorami pro nekuřáky, se mi nikdy nechce jít na zahrádku právě proto, že člověk nikdy neví, kdy si hned vedle sedne nějaký kuřák a začne tam hulit jednu za druhou... A když byste si chtěl postěžovat, ať už dotyčnému, nebo provozovateli, tak si budou všichni ťukat na čelo, co jsem za magora - vždyť jsme přeci venku a tak to nemůžu cítit...
Mimochodem, Bulíni tím pozitivně překvapili - kdysi měli nekuřáckou jen část, pak jsem tam jednou volal, abych rezervoval stůl a říkal jsem, že bych chtěl stůl v nekuřácké části a odpovědí mi bylo: "Ale pane, my jsme teď celá restaurace nekuřácká..." Myslel jsem si, že třeba majitel/zaměstnanci také nechtěli být v tom smradu, ale zrovna pana šéfa (nebo provozního, nebo co to má za funkci) už jsem venku párkrát načapal s cigaretou. :-)
coz tak zkusit hledat ,misto tech kecu o kuracich ?!http://www.nekuracke-restaurace.cz/seznam/vsechny/praha-6/1/2
http://www.nekuracke-restaurace.cz/seznam/vsechny/praha-7/1/2
https://www.facebook.com/nekuracke.restaurace.v.Praze
Klasicky pristup. P7 - cast z nich uz neexistuje, cast jsou ty pseudonekuracke se smradem i u "nekurackeho" stolu vedle, zbytek jsou cukrarny a cajovny. Inu "misto tech kecu" zkuste takove skutecne najit.
Do krovacke CR uz dorazila elektrina i Internet, treba dorazi i nesmradlave prostory ke konzumaci jidla, nejblize ze sousedniho Slovenska.
Tyhle breky jsou skvely ;) Dokud se hostinskemu nevyplati mit jen nekurackou restauraci tak se tam kourit bude. To se muzete klidne postavit na hlavu, nebo samozrejme volit trotly, kteri to chteji zakazat zakonem.
Co tak nefnukat ze je ta restaurace 5 stanic a proste si tam dojizdet? Az bude spolecenska mysl takova, ze budou vsechny nekuracke tak pak se Vam to zlepsi. Do te doby muzete fnukat, nebo si treba zkusit nekurackou restauraci provozovat sam.
Ja ac kurak, tak u obeda nekourim, a do ciste nekuracke restaurace bych klidne zasel a vubec by mi to nevadilo - ani bych nenadaval, ze se tam nekouri...
Ano, prakticky v celé Evropě jsou trotlové, kteří kouření v restauracích už zakázali - a co víc, tahle rakovina se šíří i jinde po světě. Dokonce do zemí, kde by to člověk opravdu nečekal - třeba v Asii a arabském světě.
Ale ne, Česká republika, to je ten nejinteligentnější stát na světě, který to prostě just nezakáže. :-)