Není pravda, že červené maso má příčinnou souvislost se vznikem diabetu, to je novodobý omyl na úrovni že cholesterol z másla a sádla způsobuje aterosklerózu.
Samozřejmě různé konzervační a stabilizační dobrůtky přidávané do masa škodit mohou, ale neškodí maso samotné, důkazem je milion let testů na lidech.
Ne tak docela Ivane. Milióny let jedli lidé plody, červy a brouky a ti moc červeného masa nemají. Lovci se z nich stali relativně nedávno, ale jinak máš pravdu, i pár desítek tisíc let stačí jako důkaz. Na druhou stranu umírali strašně brzo, takže problémů dnešních lidí se vlastně nedožili.
tsd
Zvirata "s cervenym masem" (coz jsou zvirata s prevahou kratkych svalovych vlaken, tedy vytrvalostni) lovili ci jako mrsiny vyhledavali jiz nasi ne-homo predci a je tomu jarku nejaky ten milion let. Ale kdyz ma nekdo znalosti na urovni precteni si Lovcu mamutu, tak pak muze samozrejme plodit takovy nesmysly.
Myslim si ze jakekoliv maso pro cloveka je nebezpecne jako tepelne upravena tak i syrova potravina.Syrove maso je stravitelne,ale zase plne parazitu a vselijakych dalsich pri skladovani a vyrobe pridavanych fujtajblu,protoze business je to nejdulezitejsi a hlavne nemocni lide jsou ten nejlepsi business.No a kdyz to tak pekne vsechno na sebe navazuje tak se penizky jen sypou nebo ne???Proc varani,lvi,hyeny a dalsi masozrouti se nazerou a cele dny lezi a travi to zdrave maso,fermentovane ze zdechlin nebo cerstve ulovene.Smrdi jak peklo a sotva lezou???Proc zirafi,sloni,kone,kravky v cistych vonavych stajich nebo v prirode maji tolik sily,nadherna tela a nesmrdi jako hieny???Proc kdyz jsem snedl maso jsem byl tak unaveny ze jsem treba pri jizde v aute musel zastavit a jit spat?Proc jit na toaletu po cloveku masozravem je pro vegetariana extremne odporne.Proc mi po peti letech po prechodu na vegetarianskou stravu je v 50 letech celkove lepe a jsem zdravy?Tezke alergie,bolesti a hromady nefunkcnich leku,uvahy o sebevrazde je dnes zly sen.PROTOZE JE MASO ZDRAVE???
To si myslíš zcela špatně. Legální maso v dnešní prodejní síti v ČR parazity ani jiné dobrůtky neobsahuje a v přiměřeném množství rozhodně nezpůsobuje nějaké vážné onemocnění.
Lépe je ti proto, že jsi se předtím přežíral těžkými jídly až běda a nyní si dáváš na stravování záležet.
Po 150 gramech vařeného hovězího nebo 200 gramech pečeného kuřecího rozhodně nebudeš muset jít spát, opak je čirý blud.
Souhlasím s Vámi.Napsal jste to pěkně,ale neříkejte to nikde moc nahlas.Ze svých zkušeností vím,že by Vás za to mnozí nejraději ukamenovali.Tohle téma raději neprobírám ani s příbuznými aby byl klid v rodině. :-D Nejím maso 6 let a žiju,dokonce ani zuby mi nevypadali jak mi bylo předpovězeno. :-D
Rodiče mého manžela jedli převážně vepřové maso. Hovězí nikdy. A maminka je již několik let na inzulínu. Cesta do země cukrovky nevede přes červené maso. Myslím, že příčinou civilizačních nemocí je obecně přejídání, a nedostatek pohybu. Tatínek manžela měl hodně vysoký cholesterol i tlak. Měl užíval léky, ale na naši radu si začal dělat zeleninové šťávy, a tlak i cholesterol dostal do naprosté normy i bez prášků. Škoda že se to bál říct doktorovi.