Není pravda, že červené maso má příčinnou souvislost se vznikem diabetu, to je novodobý omyl na úrovni že cholesterol z másla a sádla způsobuje aterosklerózu.
Samozřejmě různé konzervační a stabilizační dobrůtky přidávané do masa škodit mohou, ale neškodí maso samotné, důkazem je milion let testů na lidech.
Ne tak docela Ivane. Milióny let jedli lidé plody, červy a brouky a ti moc červeného masa nemají. Lovci se z nich stali relativně nedávno, ale jinak máš pravdu, i pár desítek tisíc let stačí jako důkaz. Na druhou stranu umírali strašně brzo, takže problémů dnešních lidí se vlastně nedožili.
tsd
Zvirata "s cervenym masem" (coz jsou zvirata s prevahou kratkych svalovych vlaken, tedy vytrvalostni) lovili ci jako mrsiny vyhledavali jiz nasi ne-homo predci a je tomu jarku nejaky ten milion let. Ale kdyz ma nekdo znalosti na urovni precteni si Lovcu mamutu, tak pak muze samozrejme plodit takovy nesmysly.