Dobrý den přeji,
ráda bych zde uvedla i můj úhel pohledu, který možná bude někomu přínosný.
V celém článku jsem si nevšimla, že by bylo napsáno, co kromě vápníku kravské mléko obsahuje. Obsahuje také protein kazein, díky kterému telátkům rostou kopyta a na co my lidi potřebujeme kopyta? Zároveň proč přirozeně všichni savci pijí mléko pouze v době kojení a poté již nikoliv? A my lidi ho pijeme dál a dál a dál. V časech, kdy přestáváme pít mléko z prsu, naše tělo také přestane produkovat hormony, které nám umožňují zpracovat laktózu, proto má spoustu lidí s mléčnými produkty problém a vzniká u nich nesnášenlivost a plynatost. Tím, že to tělo nemá jak zpracovat, tak se to v nás kazí a pak to také smrdí. Nedávno vyšel článek od českých doktorů, kteří by rádi uvedli na všechny mléčné produkty, že způsobují rakovinu, protože v mléku se vyskytuje také stroncium 90, které je ve stopovém množství radioaktivní a ukládá se v kostech. Tzn. při velké konzumaci mléčných potravin, myslím několikaleté, právě tento prvek může rozbouřit naše tělo k rakovině. Pak jsou také studie, které poukazují na krevní skupinu, že pokud máte 0, neměli byste konzumovat mléčné produkty vůbec, protože 0 byli první lidé na této planetě, kteří tehdy ani neměli krávy, tudíž ani jejich tělo nemělo enzymy na trávení kravských produktů. Za další, v podmínkách v jakých dnes žijí krávy.. Je to otřesné a tím že mléko v krabici je pasterizované (jinak by nemohlo jít do prodeje), přichází o spoustu živin a také právě o ten vápník, proto vám také mléko v krabici vydrží tak dlouho. Kdyby jste si do skleněné láhve nechali dát čerstvé mléko přímo od farmáře, již za dva dny je zkažené. V tom je obrovský rozdíl a každý si v tom najde svoje. Tento článek na mě působí poněkud úzkoprse. Určitě by stálo za to, se o mléku dozvědět víc a pak také více napsat, upřímně a bez omáčky.