spíš 100%, zaměstanci inspekce nejsou zákazníci, alergici jsou v rámci své alergie dost informovaní na to aby věděli co nejíst. A nebo mrtví, protože byli blbí a nenaučili se co nemají jíst. je to zase jen další bruselská krávovina, zřejmě se před tím lobovalo kvůli větší spotřebě inkoustu, tak vymysleli jak ho víc spotřebovat :D
To není tak úplně pravda. Třeba s intolerancí na laktózu, kterou trpí něco přes 20 % lidí v ČR, jste dosud byli odkázáni na neustálé vyptávání u obsluhy, která všechno sama často nevěděla (jestli kuchař použil do polévky smetanu nebo ne a jakou atd.). Teď je to výrazně jednodušší a i když nejde o život, komplikace to byla velká.
vykaslat na co? prijde mi naprosto logicke, ze kazde narizeni ktere po nekom druhem vyzaduje vicenaklady by melo byt necim prinosne.
tudiz pokud mate link na statistiku, ktera potvrzuje, ze napriklad pred timto narizenim umiralo v restauracich 10 lidi denne a nyni jen 2, tak budu ten prvni kdo se za jeho dodrzovani bude bit.
ale vasemu postoji rozumim, vas to nestalo zadne penize ani praci.
Moje manželka má potravinovou alergii, ale ani jeden alergen z toho "seznamu schválených" jí nevadí. Jsou to jiné věci, které ji můžou i zabít. Pro ni (a mnoho dalších alergiků) je to označování naprosto zbytečné. Proč se tady zavádí sorta privilegovaných alergiků s tou státem posvěcenou jedinou správnou oficiální alergií a z těch ostatních se dělají méněcenní? Proč vůbec stát do tohoto kecá, to fakt nemají k řešení důležitější problémy?
lina huba holy nestesti.
je to vase zdravi, spolehat se v tomto na druhe je znamkou slabomyslnosti. seznam alergenu v jidle muze maximalne tak slouzit jako primarni filtr selekce jidla, ale dat si jej bez ujisteni kuchare jen proto, ze v dennim jidelaku je to napsane bych si nerisknul.