Názor k článku Hustý, nebo tekutý jogurt? Trik je v technologii od jogurty špatné nejsou - jak které - Proč nejíst jogurty? Mléčné "bakterie" svou činností štěpí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2013 20:15

    jogurty špatné nejsou - jak které (neregistrovaný)

    Proč nejíst jogurty? Mléčné "bakterie" svou činností štěpí mléčné bílkoviny a tím usnadňují jejích stravitelnost. To samé platí o mléku, do kterého se přidává tuk přístrojem s "kladívkem", a ten tvoří kapénky o cca stejné velikosti, aby byl jejich povrch co největší a tím pádem co nejlépe přístupný pro trávící enzymy v našem těle.
    Já osobně preferuji bílé selské jogurty bez škrobů a barviv a pod. Třeba všechno červené (jahůdky, lesní ovoce a pod) mají většinou karmín, který se dělá z rozemletých brouků a není zdraví nejprospěšnější, a taky fruktosový syrup, který podle studií inhibuje v těle glukagon. Tak proč to do sebe cpát? Do si raději dám domácí marmeládu do jogurtu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).