Taky jsem si poridil elektrickou pekarnu na chleba, ale i kdyz byl celkem dobry, tak to porad nebylo ono. Ted jsem nasel recept, ktery se mi osvedcil - udelam testo v pekarne, necham ho venku v hlubokem taliri kynout a roztopim troubu s jinym stejnym hlubokym talirem (nebo misou) uvnitr. aspon pul hodiny na maximum a mam v ni hrnecek s vodou. Kdyz ta voda vre klokotem, tak vytahnu rozpaleny talir, prehodim do nej testo a soupnu do trouby. Pecu asi 10 minut na max a 20 na sporo , na zaver zkusim paratkem, zda neni uvnitr jeste nedodelany, omasluju vodou a necham jeste chvilku dojit. Nadherne voni, kurka skvela, jenom nevim, jak dlouho vydrzi, protoze se zatim vzdycky hned snedl. Rekord byl 3 dny a to byl jeste jako novy (a podstatne lepsi nez novy z kramu).
Ten rozpaleny kameninovy talir vlastne funguje jako mikropec (naakumulovanym teplem) a bez nej to tak nefuguje - neudela se takova dobra kurka.
Z domácí pekárny se mi chleba vůbec nedrolí. Směsi nekupuji, dělám si sama. Chleba z obchodů jsem nejedla celá léta, co peču, se mohu umlátit. Je přesně takový, jaký popisuje pan pekař - kůrka zvoní, uvnitř měkký, vydrží v pláténku 10 dní. A chutná pořád výborně. ONy ty recepty u dom. pekáren jsou myslím na mouku 550 a když máte jinou, musíte si vychytat těsto z té své. Tak ať se zadaří.