Vždyť přesně to je tam psáno - otrávit by se metanolem z domácího pálení dalo jen pokud by zpracovatel zcela záměrně a ve větším množství udělal chybu. Ty příběhy z dob socialismu totiž přesně takhle nějak začínaly. To byla ta nejčastější příčina - něco pokazil, například teplotu, ale bylo mu líto to všechno vylít a tak to dal jen stranou, ochutnal a naznal, že je to vlastně v pořádku. A nebylo.
Druhá nejčastější pak byly příměsi, co tam nemají co dělat, případně špatná surovina. To obvykle začínalo stylem "zima přišla brzo, jablka nedozrála, jíst se to nedalo, tak jsem to zkusil vypálit".
Legrační je, že se tu oháníte technologií a nepolíbenou odborností, ale pak naznačujete, že pálení je něco, co zvládne každý člověk na po kolenu vyrobené koloně podle návodu z časopisu. Tak to zopakuji znovu: proškolený člověk se správnou výbavou to zvládne bez problému a bez rizika. Stréc, co si to na tajňačku doma ve sklepě staví sám a nikoho se neptá ani když neví, protože nechce poutat pozornost, riziko je. Já pár lidí, co dřív na černo pálili, znám. Jeden byl extrém - nechápal na co měď a teplotu měřil stylem "to uvidíš". Slivovice od něj se nedala pít. Jeho "kalvados" jsem ochutnat odmítl.