Hvězdou minulých trhů v Karlíně byly dýně a pořadatelé je slibují během celého podzimu. Tuto sobotu přijede dýňová farma Bykoš od Koněpruských jeskyní, která návštěvníkům nabídne všechny dýňové druhy a barvy.
Co bude v sobotu domiantou?
Vzhledem k tomu, že se na jihu Čech blíží masový výlov rybníků, budou mít návštěvníci příležitost třeboňské ryby (uzené i chlazené) koupit, ale i ochutnat přímo na trhu. Rybáři nabídnou kapří hranolky, škvarky ze smaženého candáta a smaženého pstruha.
Zelináři přivezou všechen podzimní sortiment, například račetickou cibuli od Slaného. Pan Ryšavý za ni před pár dny obdržel první cenu v soutěži Regionální potravina roku v Ústeckém kraji.
Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru!
Kromě ovocných šťáv budou na stáncích k dostání i šťávy zeleninové. Například z rebarbory, mrkve, červené řepy, kysaného zelí, rakytníku, brusinek nebo rajčat.
Další velkou novinkou bude zvěřina a zvěřinové klobásy z podhůří Jeseníků. Majitel obory a farmy pan Rýznar nic nenechal náhodě, objel a prohlédl si pražské trhy a vybral si právě Karlín, ve kterém bude nabízet jelení a staročeskou klobásu (jelení musí obsahovat nejméně 51 % jeleního masa). Dále maso ze srnčí kýty a možná i z jelena.
Na trh se vrací pštrosí farma Studánka s nabídkou zdravého masa, vepřové maso z vlastních chovů přiveze i firma TORO z Vysokého Mýta.
Jako obvykle bude k dispozici kompletní nabídka sortimentu pekařství Štefan z Lukové z Orlických hor, pekařství Pištec z Kolína, Středovy pekárny z Kutné hory, pekárny z Držkova a další koláče, frgály a jiné pekařské dobroty malých výrobců.