Pan chytrej zmínil, že suchý salámy se nemají skladovat v ledničce, ale už jaksi pozapomněl připsat, jak se teda mají skladovat, když v ledničce je to špatně. Přesně jak v parlamentu - při každým dotazu jen házet špínu na ostatní, každej se toho hned chytí a pravda jaksi nemusí bejt zmíněná vůbec, protože dav už nezajímá - ten se totiž už pere o předhozenou kost - v našem parlamentu najdeme celou řadu příkladů, které se tam drží zuby nehty už v řádech desetiletí, ne že by pravdu (na sebe) zmiňovali.
Suchý salámy máme rádi, doma si dokonce salámy pro sebe vyrábíme podle receptů našich babiček - jen všechno pořádně naložit do soli, žádnou jinou chemii, trochu suchýho koření, aby to nebylo cítit po mase (salámové koření - k dostání na internetu, stejně jako recepty, nebojte se toho, sůl všechno špatný zlikviduje, akorát to zrání/sušení trvá dlouho) a pak sušit - někde, kde je tma, sucho, chladno a žádná škodlivá černá plíseň, která by maso zlikvidovala během několika dní, aby to k něčemu bylo, proto tomu QDS moc nevěřím. Moc rád bych to ochutnal.
Zkusil bych to uchovávat v nějaké vakuovací nádobě v té chladničce, to by snad šlo.
A co se týče těch nákupů uzenin, jsem na tom stejně jako vy. Nekupujeme to. Jsou to srajdy.
Nakládáme si a udíme si také svoje. Akorát tedy používáme jednodruhová koření a ty mixujeme. Sůl taky klasickou. Ale ne salámy, ale něco jako " špek - pršuto ". Jen uzení trvá 3 dny a zrání 1/2 roku+. Po roce je to neskutečná lahůdka, když některý kus tak dlouho vydrží :-)