Problém pšenice seté (triticum aestivum) je ten, že jí jíme příliš mnoho a několikrát denně – je prakticky všude, od pečiva přes omáčky až třebas po těstoviny české výroby (ty italské jsou ze pšenice tvrdé – triticum durum). Když aspoň malou část pšeničné mouky nahradíme jinou moukou, ať už rýžovou či třeba ječnou, bude náš jídelníček pestřejší a tělo bude spokojenější.
To ne, prostě se tak stravuji. A to mám třeba chleba docela rád, když to na mne přijde, tak si ho klidně půlku koupím a během týdne sním. Třeba s tvarůžky nebo i klidně s marmeládou. Ale jinak jím hodně ovesné vločky, a pravda je, že se mi od té doby velmi zlepšilo trávení. A to jsem do 45 let vločky ani neochutnal :-)
A nejím moc koláče, rozhodně ne ty kupované, rohlíky, sušenky, oplatky a všechny ty nesmysly...
Tak to to na vás ještě nepřišlo. My s manželkou, když narazíme na chleba, co nám zachutná, tak se zvládně bochník (pravda asi menší, 1,2 kg to nebude) k večeři pro každého z nás.
Půlku chleba jíst týden.... :-)
Tim nechci kritizovat vaše návyky, určitě jíte zdravějš než my... ale když "to na někoho přijde" tak sežere kilovku Nutely nabo tak něco.